Pasta jajeczna i świeży zielony sok!
Pasta jajeczna to smak mojego dzieciństwa. Pamiętam poranki u babci, która cierpliwie każdego dnia przygotowywała mi kanapki z moim przysmakiem. Czasem godziłam się wymienić pastę na twaróg
z rzodkiewką i miętą z ogródka, ale pasta zawsze była moim numerem jeden. Dziś przygotowuję ją moim chłopakom i mogę powiedzieć, że ta pasta, to już rodzinna tradycja.
Niby proste danie, ale nie ma gościa, którego nie zachwyciłaby prostota i smak serwowanych przekąsek. Absolutny hit, którego musicie spróbować w swoim domu, jeśli nigdy pasta u Was nie gościła. Natomiast jeśli gościła, ale w innej wersji, to zachęcam Was do spróbowania mojej!
Babcia się ucieszy ♥
Pasta jajeczna- przepis!


Ingredients
- PASTA
- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka keczupu pikantnego
- 1 łyżeczka musztardy miodowej lub sarepskiej jeśli wolicie pikantną
- szczypiorek
- sól i pieprz do smaku
- SOK
- 1 zielony melon
- 4 kiwi
- 2 jabłka
- 2 limonki
Instructions
PASTA
Jajka gotuję na twardo. Zalewam zimną wodą i po chwili obieram. Przekładam do miski
i rozgniatam widelcem z majonezem, musztardą i keczupem. Doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam. Na koniec dodaję posiekany szczypiorek.
Pastę wykładam na kromki chleba posmarowane masłem. Jeśli liczysz kalorie, to możesz pominąć masełko. No ale jak smaki dzieciństwa to musi być tłusto!
SOK
Limonki, kiwi i melona obieram. Z jabłek wycinam gniazda nasienne, skórki zostawiam bo pod nimi jest najwięcej witamin. Wyciskam sok w wyciskarce wolnoobrotowej. Warto w domu taką mieć, bo soki to samo zdrowie.
Świeży zielony sok

A piękne, ręcznie robione deski ze zdjęć mam od wooden stuff ♥
Ja tam się zachwycam taki cudami prosto od natury. A o deski trzeba dbać i wymieniać! Ale o tym na następnym instastory.
